HrvatskiSlovenskiEnglishItalianoDeutschRuski

84 GODINA
TEK

Rivica... Mala riva za
veliki hedonizam.

O nama

Priča o Rivici je priča o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu. Priča o strasti, trudu i opstojnosti. Istovremeno je priča o stalnosti tih općih vrijednosti i mijenama koje nosi svaka generacija, svako vrijeme, a koje se zrcale na tanjuru, u čaši i u osmjesima gostiju.

Priča počinje s nonom Mare i nonom Ivom daleke 1934. godine, koji odlučuju u tada malom ribarskom selu, otvoriti pansion i ugostiti elitne goste s područja negdanje „ K&K“ i dati im hedonistički okvir na sliku Kvarnera i otoka Krka, destinacija koje su počeli otkrivati i koje su ih privlačile u svojoj egzotičnosti, netaknutosti i klimatskoj ravnoteži.

Priča teče dalje, tata Ivica i mama Vera  su glavni likovi, koji dovode sada već restoran Rivica sredinom i krajem prošlog stoljeća u vrh otočke, kvarnerske i hrvatske gastronomije.

U to je vrijeme sadašnji vlasnik Dražen ulazio u svijet gastronomije prirodnom inercijom obiteljskog posla i kroz zaljubljenost u sommelierska znanja i vještine kao inicijalnom kapislom, upalio sporogoreći štapin svoje gastronomske određenosti. 

Danas su on, i supruga Nikolina glavni likovi naše priče sa istim općim vrijednostima koje su krasile obje generacije prije njih, osuvremenjene naravno, no uvijek s vazda prisutnim Bodulijom ( naziv otoka Krka u čakavskom narječju ) i Kvarnerom, ali uvijek jednim okom na Učki, koja okružuje kako goste koji dolaze, tako i kuhinje koje utječu na njihov stil kuhanja koji je postao jednom od odrednica hrvatske gastronomije.

I dalje je to Mediteran, prvenstveno Krk i Kvarner, no i dalje je to „ K&K“ ozračje i Cucina Veneta, kao bitne odrednice stila kuhanja i servisa.

Na sjenovitoj terasi s pogledom na lučicu osjeća se duh none Mare, kao osuvremenjena poveznica strasti i posvećenosti, a napose duh gastronomije kao životnog puta prvenstveno a onda i stručnog odabira.

Rivica.....Mala riva za veliki hedonizam

KNJIGA
GOSTIJU

Mala riva u malom mjestu,
za veliku gastronomiju

Knjiga gostiju

Kao svjedok kontinuiteta, kao lanterna na „ Rivici“ trajanja jedna  knjiga u našem restoranu svjedoči o razvoju turizma, ugostiteljstva, gastronomije i predstavlja ujedno etnološko sociološki muzejski eksponat, kojeg možete pogledati za vrijeme ili nakon blagovanja u restoranu Rivica. Listajući požutjele stranice Knjige gostiju pansiona none Mare i nona Ive, postaćete svjedoci jednog vremena, u kojem su plemenitaške glave bistrile svoj um na bodulskom zraku i krijepile svoje tijelo u njivičkom moru, a jedno i drugo uživajući u hrani, smještaju i usluzi pansiona obitelji Lesica.

Osamdeset godina je prošlo, Knjiga gostiju je ovdje, baš kao i Restoran Rivica i obitelj Lesica. Rezervirajte mjesto za blagovanje i postanite i vi dio naše priče.

Rivica, Njivice.....Mala riva u malom mjestu, za veliku gastronomiju