Priča počinje s nonom Mare i nonom Ivom daleke 1934. godine, koji odlučuju u tada malom ribarskom selu, otvoriti pansion i ugostiti elitne goste s područja negdanje „k.u.k.“ (kaiserlich und königlich – Austro – Ugarske monarhije) i dati im hedonistički okvir na sliku Kvarnera i otoka Krka, destinacija koje su počeli otkrivati i koje su ih privlačile u svojoj egzotičnosti, netaknutosti i klimatskoj ravnoteži.
Priča teče dalje, tata Ivica i mama Vera su glavni likovi, koji dovode sada već restoran Rivica sredinom i krajem prošlog stoljeća u vrh otočke, kvarnerske i hrvatske gastronomije.
Danas su on, i supruga Nikolina glavni likovi naše priče sa istim općim vrijednostima koje su krasile obje generacije prije njih,
Sada u novijem modernijem kontekstu no uvijek s vazda prisutnim Bodulijom (naziv otoka Krka u čakavskom narječju) i Kvarnerom, ali uvijek jednim okom na Učki, koja okružuje kako goste koji dolaze, tako i kuhinje koje utječu na njihov stil kuhanja koji je postao jednom od odrednica hrvatske gastronomije.
I dalje je to Mediteran, prvenstveno Krk i Kvarner, no i dalje je to „k.u.k.“ ozračje i Cucina Veneta, kao bitne odrednice stila kuhanja i servisa.
Na sjenovitoj terasi s pogledom na lučicu osjeća se duh none Mare, kao osuvremenjena poveznica strasti i posvećenosti, a napose duh gastronomije kao životnog puta prvenstveno a onda i stručnog odabira.
info@rivica.hr
+385 51 846 101
Copyright 2020 Dejan Hren :: hren | plethora of creativity :: www.hren.hr