About Us

Priča o Rivici je priča o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu. Priča o strasti, trudu i opstojnosti.

Rivica... Mala riva u malom mjestu, za veliku gastronomiju

Priča počinje s nonom Mare i nonom Ivom daleke 1934. godine, koji odlučuju u tada malom ribarskom selu, otvoriti pansion i ugostiti elitne goste s područja negdanje „k.u.k.“ (kaiserlich und königlich – Austro – Ugarske monarhije) i dati im hedonistički okvir na sliku Kvarnera i otoka Krka, destinacija koje su počeli otkrivati i koje su ih privlačile u svojoj egzotičnosti, netaknutosti i klimatskoj ravnoteži.

Priča teče dalje, tata Ivica i mama Vera  su glavni likovi, koji dovode sada već restoran Rivica sredinom i krajem prošlog stoljeća u vrh otočke, kvarnerske i hrvatske gastronomije.

Danas su on, i supruga Nikolina glavni likovi naše priče sa istim općim vrijednostima koje su krasile obje generacije prije njih,

Sada u novijem modernijem kontekstu no uvijek s vazda prisutnim Bodulijom (naziv otoka Krka u čakavskom narječju) i Kvarnerom, ali uvijek jednim okom na Učki, koja okružuje kako goste koji dolaze, tako i kuhinje koje utječu na njihov stil kuhanja koji je postao jednom od odrednica hrvatske gastronomije.

I dalje je to Mediteran, prvenstveno Krk i Kvarner, no i dalje je to „k.u.k.“ ozračje i Cucina Veneta, kao bitne odrednice stila kuhanja i servisa.

Na sjenovitoj terasi s pogledom na lučicu osjeća se duh none Mare, kao osuvremenjena poveznica strasti i posvećenosti, a napose duh gastronomije kao životnog puta prvenstveno a onda i stručnog odabira.

UPARIVANJE VINIMA

PAŽLJIVO ODABRANO VINO SA SVAKIM JELOM IZ NAŠEG VINSKOG PODRUMA

Igor Eržen

SOUS CHEF

REZERVIRAJTE STOL

Dražen Lesica

EXECUTIVE CHEF I VLASNIK

REZERVIRAJTE STOL