Priča o Rivici je priča o obiteljskoj posvećenosti ugostiteljskom i restoraterskom poslu. Priča o strasti, trudu i opstojnosti.
Rivica... Mala riva u malom mjestu, za veliku gastronomiju
Naša priča
Priča počinje s nonom Mare i nonom Ivanom daleke 1934. godine, koji odlučuju u tada malom ribarskom selu, otvoriti pansion i ugostiti elitne goste s područja negdanje „k.u.k.“ (kaiserlich und königlich – Austro – Ugarske monarhije) i dati im hedonistički okvir na sliku Kvarnera i otoka Krka, destinacija koje su počeli otkrivati i koje su ih privlačile u svojoj egzotičnosti, netaknutosti i klimatskoj ravnoteži.
Priča teče dalje, tata Ivica i mama Vera su glavni likovi, koji dovode sada već restoran Rivica sredinom i krajem prošlog stoljeća u vrh otočke, kvarnerske i hrvatske gastronomije.
Danas
Sada u novijem modernijem kontekstu no uvijek s vazda prisutnim Bodulijom (naziv otoka Krka u čakavskom narječju) i Kvarnerom, ali uvijek jednim okom na Učki, koja okružuje kako goste koji dolaze, tako i kuhinje koje utječu na njihov stil kuhanja koji je postao jednom od odrednica hrvatske gastronomije.
I dalje je to Mediteran, prvenstveno Krk i Kvarner, no i dalje je to „k.u.k.“ ozračje i Cucina Veneta, kao bitne odrednice stila kuhanja i servisa.
Na sjenovitoj terasi s pogledom na lučicu osjeća se duh none Mare, kao osuvremenjena poveznica strasti i posvećenosti, a napose duh gastronomije kao životnog puta prvenstveno a onda i stručnog odabira.
Naš Tim
U srcu našeg restorana, strastvena skupina kuhara i stručnjaka za ugostiteljstvo ujedinila se kako bi na vaš tanjur prenijela esenciju bogatih okusa Otoka Krka. Zajedno spajamo tradicionalne recepte s inovativnim tehnikama, osiguravajući da je svako jelo svjedočanstvo gastronomske baštine regije.
Igor Eržen
KUHAR
Dražen Lesica
VLASNIK I DIREKTOR
Napravite
Rezervaciju
Doživite naš kulinarski izričaj, uživajte u profesionalnoj usluzi i stvorite dragu, trajnu uspomenu.